Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ Αναιρέσεις-Παρασκευή 5 Ιουνίου-17:30-Αρσάκειο

Η κυβέρνηση άλλαξε: νέες δυνατότητες, νέοι κίνδυνοι, νέες προκλήσεις…
…Ο λαός πρέπει και μπορεί να βγει ξανά στο προσκήνιο!

Η ανάδειξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έρχεται να σηματοδοτήσει μια νέα φάση στην χώρα. Αποτυπώνει την συνέχεια μιας ιδιαίτερης και ιδιόμορφης διαδικασίας των 6 χρόνων της κρίσης, όπου ο παλαιός δικομματισμός καταρρέει, και αναδεικνύονται νέες δυνάμεις στοκυβερνητικό και όχι μόνο προσκήνιο.
Δεν πρέπει όμως να σημάνει μια παύση των αγώνων, μια μαζική επιστροφή του κόσμου στον καναπέ του, πατώντας πάνω στις όποιες μειωμένες και ενδεχομένως ματαιωμένες προσδοκίες του. Με όπλο την πείρα των μεγαλειωδών αγώνων του Δεκέμβρη του ’08, των Πλατειών, των μεγαλειωδών Απεργιών, και των αγώνων φάρων του προηγούμενου διαστήματος, ο λαός πρέπει και μπορεί να βγει ξανά στο προσκήνιο, διεκδικώντας και απαιτώντας πίσω όσα του έκλεψαν και ακόμα περισσότερα.
Η αντικαπιταλιστική αριστερά, οφείλει να αποτελέσει τον φάρο σε αυτή την υπόθεση. Τον φάρο που δεν θα οδηγήσει τον λαό στα βράχια της υποταγής και του συμβιβασμού, αλλά θα τον οδηγήσει στον δύσκολο δρόμο της αντιπολίτευσης, της αντεπίθεσης, της ρήξης και της ανατροπής.
Με αυτή την εκδήλωση προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε αυτόν τον δρόμο. Προσπαθούμε να σκιαγραφήσουμε μια νέα απάντηση στο σήμερα, απάντηση που δεν θα δίνεται ως μασημένη τροφή στο λαό, αλλά ως όπλο για νέους αγώνες.
Για την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, για να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική!

Ομιλητές
Άγγελος Χάγιος, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Παναγιώτης Σωτήρης, ΑΡΑΝ, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τάσος Σταυρόπουλος, Σχέδιο Β, Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση