Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Προβολή : The Constant Gardener


Η Κινηματογραφική Ομάδα της Λέσχης σας καλεί την Πέμπτη 1/3 στις 7 στην προβολή της ταινίας Τhe Constant Gardener (2005) σε σκηνοθεσία του Φερνάντο Μεϊρέγιες.

Η Τέσα, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Κένυα, ανακαλύπτει ότι μία φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει φάρμακα για το HIV/AIDS, παράλληλα δίνει δωρεάν φάρμακα για τη φυματίωση, χρησιμοποιώντας τους παραλήπτες ως πειραματόζωα. Μετά από αυτήν την ανακάλυψη, εκείνη και ο Άρνολντ ο συνεργάτης της, βρίσκονται νεκροί. Τότε ο Τζάστιν Κουέιλ , ο σύντροφος της Τέσα φτάνει στην Κένυα για να ανακαλύψει τι έχει συμβεί αλλά και να συνεχίσει το έργο της Τέσα.

Ο επίμονος κηπουρός είναι μια ταινία που παρουσιάζει με σκληρό τρόπο το πως βγάζουν κέρδος οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και τη σύνδεσή τους με τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στην ελληνική επικαιρότητα - σκάνδαλο Novartis, αλλά και μας θυμίζει ότι τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών δεν πατάνε μόνο σε διεφθαρμένες κυβερνήσεις και δημόσιο χρήμα, αλλά και πάνω στα εκατομμύρια πειραματόζωα του ''τρίτου κόσμου'' και σε χαμένες ζωές. 

Σας περιμένουμε.
Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας
Ζαίμη 69Α
Πέμπτη 1/3 , 19.00